Subota, 12.08.2017.

15:47

9 stvari koje morate da uradite na Sardiniji

Kristalno čisto more i beskrajne plaže sa belim peskom, čuda prirode i bogato kulturno - istorijsko nasleđe, vrhunsko vino, široka gastrnomska ponuda... sve to je Sardnija...

Izvor: express.co.uk

9 stvari koje morate da uradite na Sardiniji
Thinkstock

1. Posetite vinograd. Na Sardiniji se proizvodi mnogo izvrsnih vina, a naročito je poznato crveno vino od sorte grožđa grenaš.

2. Naučite da ronite. Voda oko Sardnije je među najčistijima koje ćete ikada videti, a u njoj se nalazi veliki broj pećina i podvodnih stena za istraživanje.

3. Idite na brodsku turu do ostrva La Madalena. Plaže tog malog arhipelaga podsećaju na najlepše karipske.

4. Proputujte kroz vreme na jednom od mnogih antičkih mesta. Na Srdiniji se nalazi mnogo ostataka rimske, feničanske i nuragijske civilizacije.

5. Obujte čizme i istražite klisuru Goropu, poznatu po tome što je nazivaju evropskim Grand kanjonom.
Thinkstock
6. Osedlajte konja. Sardinija ima dugu konjičku tradiciju i nudi veliki broj jahačkih tura.

7. Istražite Neptunovu pećinu, zadivljujuću morsku pećinu koja osim stalagmita i stalagtita u sebi krije i podzemno jezero.

8. Ne izostavite obilazak pijace. San Benedeto u Kaljariju u Pjaca Merkato u Olbiji ispuniće sva vaša čula svojim prizorima, zvucima, mirisima i ukusima.

9. Ukoliko ste šopingholičar, posetite letovalište Porto Červo. Taj kosmopolitki gradić važi za pravi šoping raj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

12 h

Podeli: