Izvor: B92

"Šumadija sajam", u saradnji sa Gradom Kragujevcem i Turističkom organizacijom tog grada, organizovaće od 24. do 26. novembra, Treći međunarodni sajam turizma i seoskog turizma.

Sajam se održava, pred zimsku turističku sezonu i okupiće brojne izlagače - turističke centre, banjska i klimatska lečilišta, zdravstveno-rekreativne i SPA kapacitete, nacionalne, regionalne i gradske turističke organizacije, predstavnike seoskog, rečnog i lovnog turizma i turističke agencije.

Oni će predstaviti objedinjenu ponudu za Zimu 2011/2012, Novogodišnje, Božićne i Uskršnje praznike. Osnovu Sajma, koji se odžava u srcu Šumadije, čini seoski turizam, kao turističko-privredna grana u usponu.

Biće prikazani primeri dobre prakse iz zemalja u okruženju a predstaviće se i brojna domaćinstva iz Srbije koja se bave turizmom. Trećeg dana Sajma posetioci će uživati u „Šumadijskoj čajanci“ - takmičenju u pripremanju kuvane rakije.

Sajam će pratiti i stručna savetovanja ministarstava ekonomije i regionalnog razvoja i poljoprivrede, šumarstva i vodoprovrede, YUTA-e i drugih asocijacija.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.