Izvor: Blic / Vanja Zelenoviæ

U jeku ranih rezervacija za more kada se gleda kako proći najpovoljnije, na internetu su se pojavili lažni oglasi koji nude nepostojeći smeštaj u Grčkoj. Upozorenje za srpske turiste je stiglo od stanovnika Halkidikija, a ukazano je i na to da su lažni oglasi postavljeni čak i na jednom od popularnijih sajtova za rezervacije smeštaja – na Bookingu.

Sve ovo navedeno je na Fejsbuku u grupi Grčka info, a ova onlajn prevara, kako pišu, nije prošla neopaženo jer se meštani znaju međusobno i primetili bi da su se pojavili novi smeštaji.

"Upravo smo od strane stanovnika letovališta Dionisios beach (Halkidiki) obavešteni i zamoljeni da vas upozorimo da su na sajtu Booking trenutno u ponudi dva nova smeštaja koja nude nepostojeće apartmane u tom mestu", tvrde u Fejsbuk grupi "Grčka info".

U prepisci koju su podelili stoji da na adresama koje su navedene ne postoje apartmani koji se izdaju, na jednoj lokaciji je napuštena prizemna stara kuća, na drugoj živi stariji bračni par, komšije Grci, plus čioda pogrešno prikazuje neku sasvim drugu kuću u kojoj takođe nema apartmana za izdavanje.

"Prijavljeno je Bookingu, čeka se njihova reakcija i nadamo se uklanjanje, ali do tada je važno da se niko ne upeca. Ovo je otkriveno juče i celo seoce se diglo jer nas nije mnogo i svi se znamo i sarađujemo. Sigurno je prevara, uskoro ćemo videti koja je aktivnost koju će preduzeti Booking. Jer su sve fotografije, da se tako izrazim, ukradene od druga dva smeštaja iz Dionisosa koja posluju više od 7 godina sa Booking-om. Suprug mi je Grk i on se setio sinoć da ne bi bilo loše da obavestimo stranice na fb", navela je meštanka ovog letovališta u svom obraćanju Fejsbuk grupi Grčka info.

Ona je navela da su još u šoku, a naročito zbog komšija čije su fotografije smeštaja ukradene.

Što je najgore, oba smeštaja su uveliko rezervisana

Foto: Shutterstock / transurfer

Na sve ovo su se javili i oni koji su videli da je smeštajni kapacitet na jednom oglasu već potpuno rezervisan, a drugi je skoro popunjen.

Oba oglasa su i dalje aktivna na sajtu za rezervaciju smeštaja Booking, a u opisu im stoji da su otvoreni 15. odnosno 19. marta 2023. godine.

Za sada se nisu javljali ljudi koji su rezervisali smeštaj, pa nije poznato koliko ima onih koji su naseli na prevaru.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.