Izvor: 24sedam.rs

Amolofi plaža spada među najlepše plaže severne Grčke, a mnogi tvrde da ćete dok se izležavate na njoj ili kupate lako pomisliti da se nalazite na Karibima.

Prelepa plaža Amolofi jedna je od najlepših plaža severne Grčke, ako ne i najlepša. Nalazi se u neposrednoj blizini Nea Peramosa.

Univerzalna, prostrana plaža retko koga ostavlja ravnodušnim. Plaža će vas zasigurno ostaviti bez daha.

Podeljena je na tri dela i prekrivena izuzetno sitnim, finim, brašnasto žuto-belim peskom. Često stičete utisak da ste na nekoj od karipskih plaža.

Zahvaljujući svojoj prostranosti, na Amolofiju nema gužve, čak ni u jeku sezone. Ulaz u vodu je naročito dugačak, što će svakako obradovati kako roditelje, tako i decu.

Bajkovita grčka plaža do koje možete isključivo brodom FOTO/VIDEO

Gotovo celom dužinom plaže se nalaze kafići, ali postoje i delovi na kojima možete staviti svoj peškir i suncobran.

Ono što će posebno oduševiti turiste koji idu u Nea Peramos sopstvenim prevozom, jeste da se parking nalazi tik uz ovu plažu.

Nea Peramos i Amolofi plaža su zaista fantastičan izbor za letovanje, a možete da uživate u nekom od brojnih beach barova koji se nalaze duž obale.

Ni Krit, ni Rodos: Jedno grčko ostrvo je veličanstveni plavi raj FOTO

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.