Izvor: B92

Prvi dan Sajma turizma u Beogradu već je privukao one koji uveliko planiraju svoje odmore i biraju destinacije za ovu godinu.

Najveće interesovanje vlada za letovanja, ali i za praznična putovanja u vreme Uskrsa i Prvog maja, javlja reporter B92.net.

Tradicionalno, za letnji odmor Srbi biraju najviše Grčku, Tursku, Egipat, te Tunis.

Cene na sajmu niže su za pet do 10 odsto u odnosu na redovne, ali kako ističu agencije, sve destinacije koje naši turisti rado biraju poskupele su za oko 20–30 odsto zbog poskupljenja u tim zemljama.

Zanimljivo je da se ove godine dosta traže letnji aranžmani za Bugarsku i Kipar, kažu turistički radnici.

Foto: B92.net/ KJ

Ponuda je velika, a za šta se putnici odlučuju svakako zavisi od onoga što vole, ali i koliki budžet imaju. Zemlja partner je Grčka, u kojoj letuje veliki broj Srba, a prema onome što smo čuli od grčkih predstavnika na sajmu, četvoročlana porodica može provesti 10 dana na Halkidikiju za najmanje 400 evra.

Prema navodima agencija, aranžmani za Tursku mogu biti jeftiniji od onih za Grčku, dok je Tunis povoljnija opcija od Egipta.

Foto: B92.net/ KJ

Da li ćete posetiti Sajam turizma? Pišite nam u komentarima gde planirate da putujete, a detalje o ponudama pratite narednih dana na B92.net.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.