Izvor: B92

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i ministar turizma i omladine Husein Memić potpisali su danas Sporazum o poslovnoj saradnji dva ministarstva radi izrade softverskog rešenja "E-vaučer", koje će omogućiti da se celokupna šema dodele vaučera realizuje elektronskim putem.

"E-vaučer" će biti jedina adresa na koju će se podnositi prijave za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje smeštaja u Srbiji, dostavljanje vaučera, kao i za postupak refundacije za ugostitelje", saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine.

Cilj ove aktivnosti je da se ubrza, pojednostavi i olakša podnošenje prijava za dodelu i korišćenje vaučera, što će dati dodatni podsticaj i pomoć države razvoju domaćeg turizma.

Kreiranje novog softverskog rešenja i njegovo testiranje sprovodiće se ove godine, a puštanje u rad sistema "E-vaučer" planirano je u 2025. godini.

Takođe, sporazum će omogućiti i unapređenje rada Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma E-turista, koji predstavlja jedinstvenu bazu svih smeštajnih kapaciteta u Srbiji.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.