Utorak, 20.02.2024.

13:01

Prodaju se izgubljeni koferi za 234 dinara? FOTO

Na Fejsbuku se pojavila stranica koja nosi naziv "Izgubljeni prtljag prodajemo za 234 dinara".

Izvor: B92

Prodaju se izgubljeni koferi za 234 dinara? FOTO
Ilustracija, Foto: Shutterstock/Michael Barajas

Sve objave na ovoj stranici su postavljene u toku jednog dana, a na fotografijama se nalaze koferi na kojima stoji žuta nalepnica sa natpisom "Schiphol izgubljeni prtljag 234 dinara". Inače, Shiphol je amsterdamski aerodrom, a u objavi se dodaje da se "zbog istovarivanja aerodromskog skladišta prodaje prtljag izgubljen pre šest meseci'".

"Nema aukcije! Izgubljeni prtljag prodajemo za 234 dinara", navodi se u objavama.

Ipak, sudeći po komentarima ispod njih, reč o još jednoj internet prevari u nizu.

Naime, među utiscima "srećnih kupaca" kofera nalaze se nepravilno napisani komentari, poput jednog u muškom rodu pod imenom Marina i ostalih sumnjivih detalja (poput ponavljanja istih komentara), zbog čega je izvesno da se radi o prevari. Navodni kupci su navodno u koferima pronalazili vredne stvari poput laptopova, ajpeda i slično.

"Verovatno sam imao najviše sreće, u koferu sam imao Dyson stajler, Macbook Pro, parfem i sat. Još uvek sam u šoku. Veoma sam zadovoljan i preporučujem svima da naruče", glasio je jedan komentar, dok je drugi korisnik Fejsbuka sarkastično to propratio rečima:

"Marina je imao najviše sreće i veoma je zadovoljan".

"Hvala vam puno na ovoj prilici. Sanjao sam o fotoaparatu dugi niz godina, a evo otvaram kofer, u njemu fotoaparat i torbe. Hvala vam puno", bio je još jedan od komentara. Ovo nažalost nije jedina takva stranica, već se na Fejsbuku može naći i još jedna slična koja navodno prodaje izgubljeni prtljag sa aerodroma u Sarajevu.

Ovim putem upozoravamo sve da se lepo upute pre nego što odluče da nešto poput ovakvih stvari naručuju sa interneta, kako ne bi naseli na prevaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: