Izvor: RINA

Osim već standardno popularnih planina, poput Kopaonika i Zlatibora, tokom minulih prazničnih dana veoma posećena bila je i Vrnačka banja, kroz koju je prošlo na hiljade posetilaca.

Uređeno šetalište i mnoštvo sadržaja primamili su goste iz svih delova Srbije, ali ono što je na većinu njih ostavilo pozitivan utisak jesu pristupačne cene.

"Očekivali smo i ovde da bude papreno, pa su nas cene stvarno pozitivno iznenadile. Obična kafa je 100 dinara, espreso kafa 150, a ručak za dvoje nije više od 1500 dinara. Domaćini su ljubazni i srdačni, konobari takođe. Definitivno, ovo je destinacija na koju ćemo se ponovo vratiti", rekao je za Rinu ekonomista Sreten V. iz Sombora, koji je praznike proveo u Vrnjačkoj banji.

Ono što će sigurno doprineti popularizaciji ovog mesta u narednom periodu jeste izgradnja gondole koja će Vrnjačku banju povezati sa planinom Goč.

"To je potrebno svakoj turističkoj destinaciji koja ima potencijal, naročito za skijanje. Mislim da je to pun pogodak i ono što je jako bitno da ugostitelji ostanu pribrani kada su cene u pitanju i da će to biti razlog koji može da potuče konkureciju kada je u pitanju odmor u Srbiji", dodaje on.

On veruje da će završetak i puštanje u saobraćaj Moravskog koridora Vrnjačku banju staviti na prvo mesto kao odlično odredište za porodični odmor.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.