Izvor: B92

Turistička agencija "Barcino tours" u blokadi je zbog duga od 128.271.387 dinara, odnosno oko 1,09 miliona evra, što se može proveriti na sajtu Narodne banke Srbije (NBS).

Udruženje potrošača "Efektiva" na svojoj stranici na Fejsbuku objavilo je ovu informaciju kako bi skrenuli pažnju putnicima, te su putnici naveli da su zabrinuti jer su uplatili putovanje za sledeću godinu, dok neki pišu da su imali problema ove sezone.

Međutim, iz "Barcina" su za B92.net izjavili da je to privremeni problem i da se uveliko radi na njegovom rešavanju.

"Istina je da je došlo do blokade računa, međutim do toga je došlo usled pogrešnog obračuna zbog čega je Barcino pokrenuo sudski postupak koji ima za cilj povlačenje blokade", izjavili su za B92.net iz "Barcina".

Mnogi putnici koji su uplatili aranžmane preko ove agencije zabrinuti su oko realizacije svojih putovanja, međutim, iz agencije naglašavaju da putnici ne bi trebalo da brinu, jer će se svi aranžmani biti realizovani.

"Poslovanje agencije Barcino se odvija uobičajeno i sve poslovnice u Srbiji su otvorene, Barcino Tours ima važeću garanciju putovanja kojom su pokriveni svi uplaćeni aranžmani, tako da putnici nemaju razloga za zabrinutost", naglasili su iz "Barcina" i dodali da očekuju da će računi biti aktivni već do kraja nedelje, eventualno početkom sledeće.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.