Izvor: B92

Turistička agencija "Barcino tours" od juče je u blokadi i to zbog 128.271.387 dinara duga, odnosno oko 1,09 miliona evra, vidi se na sajtu Narodne banke Srbije (NBS).

U pitanju je jedna od najpoznatijih turističkih agencija u zemlji za koju se, često i zbog poznatog imena, odlučuje veliki broj putnika.

Udruženje potrošača "Efektiva" na svojoj stranici na Fejsbuku objavilo je ovu informaciju kako bi skrenuli pažnju putnicima.

Potrošači navode da su zabrinuti jer su uplatili putovanje za sledeću godinu, dok neki pišu da su imali problema ove sezone.

"Zasluženo, nismo ostali bez para letos, ali smo čekali pola dana da nas puste u smeštaj, jer gazdi mesecima ništa plaćeno nije bilo", jedan je od komentara.

Podsetimo, "Barcino“ je dospeo u javnosti u septembru, upravo jer su se građani žalili da su im otkazana letovanja, a potom nisu mogli da povrate novac koji su uplatili.

Jedan od putnika tada je rekao da agencija nije izmirila troškove boravka u hotelu u Egiptu, te da moraju boravak da izmire svojim sredstvima, iako su letovanje unapred isplatili.

Iz "Efektive“ su se i tada oglasili navodeći da su turisti koji su letovali u Grčkoj od vlasnika apartmana dobijali informacije da im agencija nije uplatila “ni dinar”.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.