Izvor: B92, exyuaviation.com

Kuvajtski avio-prevoznik Jazeera Airways započeće novu liniju između Kuvajta i Beograda.

Jazeera će početi sa radom 17. juna, a letovi će saobraćati svakog utorka i petka, sa polaskom iz Kuvajta, i svake srede i subote sa polaskom iz Beograda. Letove će obavljati avion Erbas A320 sa jednom kabinom, kapaciteta do 168 putnika. Karte su već u prodaji preko veb-stranice avio-kompanije.

Kuvajt je bio najprometnija neopslužena ruta Beograda na Bliskom istoku do izbijanja pandemije koronavirusa. Državljanima Srbije potrebna je viza za ulazak u Kuvajt, koja se izdaje po dolasku na međunarodni aerodrom u Kuvajtu. S druge strane, građanima Kuvajta nije potrebna viza za ulazak u Srbiju.

Jazeera Airways je druga najveća avio-kompanija u Kuvajtu i najveći privatni prevoznik u zemlji. Ima status druge kuvajtske nacionalne avio-kompanije. Opslužuje više od pedeset destinacija širom Bliskog istoka, centralne i južne Azije i Evrope, upravljajući flotom aviona Airbus A320 i A320neo. U junu 2018. godine, Jazeera je bila prva avio-kompanija na Bliskom istoku koja je uvela A320neo u upotrebu.

Jazeera Airwazs poseduje i upravlja sopstvenim terminalom (Terminal 5) na međunarodnom aerodromu u Kuvajtu koji obezbeđuje poboljšano iskustvo putnika.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.