Izvor: B92

Tokom predstojeće letnje sezone, Er Srbija će dva puta nedeljno leteti između Beograda i Izmira, a četiri puta nedeljno do Ankare.

Sredinom marta, srpska nacionalna avio-kompanija uvešće i direktne letove između Beograda i Budimpešte, koji će se tokom letnje sezone obavljati i do sedamnaest puta nedeljno. Avio-karte za nove destinacije već su dostupne na veb sajtu, mobilnoj aplikaciji, kao i u poslovnicama Er Srbije, i to po ceni počev od 59 evra po smeru u ekonomskoj klasi za Ankaru i Izmir, odnosno po ceni počev od 49 evra po smeru u ekonomskoj klasi za Budimpeštu.

"Nije prošlo mnogo vremena od kada smo najavili povećanje frekvencija između Beograda i Istanbula. Sada sa zadovoljstvom možemo da kažemo da će naša kompanija leteti do još dve destinacije u Turskoj – od 28. marta do glavnog grada Turske Ankare, a od 15. aprila do Izmira. Novost u našoj ponudi je i Budimpešta, do koje ponovo uspostavljamo saobraćaj posle nekoliko godina pauze. Pred nama je letnja sezona u kojoj ćemo početi da letimo do četiri nove destinacije u Italiji, dve u Nemačkoj, po jedne u Francuskoj i Švedskoj, a putnike ćemo uskoro obradovati i novim destinacijama za letnji odmor. Verujemo da će 2023. biti godina u kojoj ćemo dodatno pomeriti sopstvene granice, nudeći direktne linije do skoro 100 gradova širom sveta", izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja Er Srbije.

Do glavnog grada Mađarske, Budimpešte, Er Srbija će početi da leti 13. marta 2023. godine. Broj letova će se postepeno povećavati i do sedamnaest letova nedeljno. Budimpešta je smeštena na Dunavu, drugoj najdužoj reci u Evropi, i poznata je po izvorima termalne vode i mnogobrojnim banjama. Gradski pejzaž obojen je arhitektonskim znamenitostima iz različitih istorijskih perioda. Najviše zgrade su bazilika Svetog Stefana i Parlament. Avenija Andraši je na Uneskovoj listi svetske baštine u kojoj se nalazi čuvena Opera i Muzička akademija, a na samom kraju avenije je veličanstveni Trg heroja.

Uvođenjem ove linije, Er Srbija će putnicima pružiti mogućnost odlične povezanosti od Budimpešte, preko Beograda do Španije, Italije, Grčke, Kipra, Sjedinjenih Američkih Država, kao i zemalja u regionu.

Od 28. marta 2023. godine, svakog utorka, četvrtka, petka i subote, naša nacionalna-avio kompanija leteće do Ankare. Prestonica Turske odiše šarmom, tradicijom i autentičnošću, a kosmopolitski duh grada oseća se na svakom koraku. Istorija Ankare je fascinantna, a u prilog tome svedoče ostaci anadolskih civilizacija koji se mogu videti u muzeju na južnoj strani zamka Ankara. Poznata po čuvenom „anadolskom vinu“, Ankara je najveći proizvođač vina u Turskoj.

Do jednog od najvažnijih lučkih gradova Mediterana Izmira Er Srbija će početi da leti od 15. aprila 2023. godine, i to svake srede i subote. Izmir je kroz istoriju bio privredni i kulturni centar, a zbog svog geografskog položaja čvorna tačka pomorskih trgovačkih puteva. Danas ima multikulturalni karakter u kojem se prepliću Istok i Zapad, Evropa, Afrika i Azija. Grad je riznica prirodnih lepota koja odiše veličanstvenošću, a krase ga zadivljujuće peščane plaže i tirkizno Egejsko more.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.