Izvor: Veèernji.hr

Engleski portal Enjoy Travel objavio je spisak na kom je Hrvatska zauzela visoko osmo mesto, a radi se o zemljama u kojima je najbolje provesti penziju.

U izbor je ušlo 50 zemalja, a destinacija se birala na osnovu nekoliko kriterijuma poput: kvaliteta života, troškova života, troškova stanarine, troškova u restoranima, prosečne godišnje temperature, zdravstvene nege, gostoprimstva, jezične barijere i lakoće dobijanja vize ili boravišne dozvole.

Hrvatska je visoko osmo mesto zaslužila zbog malih troškova življenja, dobrog kvaliteta života i jednostavnog dobijanja boravišne dozvole za boravak u zemlji.

Listu predvodi susedna Slovenija dok je na poslednjem mestu Luksemburg za kog se navodi da je jedna od najskupljih država u Evropi.

Iza Slovenije nalazi se Portugal, a potom slede Estonija, Španija, Paragvaj, Češka i Mađarska.

Iza Hrvatske nalaze se Meksiko i Urugvaj koji zatvaraju ''top 10''.

- Hrvatska nije samo popularna među 20-godišnjacima. Hiljade penzionera svake godine dolaze ovamo da dobro žive. Troškovi stanovanja su niski, kvalitet života je visok, a postupak zahteva za prijavu boravišta je jednostavan za većinu nacionalnosti- piše portal Enjoy Travel te navodi kako Hrvatska ima plaže svetske klase, bogatu istoriju i kulturu, sunce i izvrsne restorane.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.