Ponedeljak, 14.03.2022.

09:23

Grčko ostrvo izabrano za najfotogeničnije mesto na svetu

Prema mišljenju čitalaca španskog izdanja časopisa o putovanjima "Conde Nast Traveler", pejzaži grčkog ostrva Sifnos našli su se "rame uz rame" sa svetskim destinacijama poput Maroka, Valensije, Portugala i Kanarskih ostrva.

Izvor: B92

Grčko ostrvo izabrano za najfotogeničnije mesto na svetu
Foto: Shutterstock/Milan Gonda

Jedno od ostrva u Grčkoj ponovo je na vrhu liste putnika, ovoga puta među deset najfotogeničnijih destinacija na svetu, kako su ga nazvali čitaoci španskog izdanja "Conde Nast Traveler", najvećeg svetskog časopisa za putovanja.

Pet manje poznatih pristupačnih grčkih ostrva
Sifnos je jedno od Kikladskih ostrva i okruženo je čistim vodama Egejskog mora, a omiljeno je čitaocima zahvaljujući Crkvi sedam mučenika, kultnom zamku i idiličnim plažama koje su dobile najviše glasova.

Ostrvo Apolona je prekriveno malim crkvama popust manastira Panagia Hrisopigi, a njegove glavne atrakcije su staze Sifnos, plavozelene vode plaže Vrulidija, peščane plaže Platis Gialos i Vati.

Za gurmane je Sifnos, za avanturiste Lefkada: 21 grčko ostrvo koje ne smete da propustite FOTO
Kao što je istakao "Conde Nast Traveler", Sifnos nudi najbolju ravnotežu između blizine prirode i lokacija van utabanih staza, kao i popularna mesta za noćni život, luksuznih i visoko ocenjenih restorana.

Drugi na listi najfotogeničnijih destinacija je Maroko, a potom slede Valensija, Portugal i njena jezera, Francuska, Kanarska ostrva, Meksiko, London i zeleni regioni Italije.

Sva grčka ostrva su prelepa, ali za jedno kažu da je magično

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: