Izvor: RINA

Zlatiborska Gold gondola – sada već glavni simbol Zlatibora, za koju je malo reći da je opravdala, već uveliko i prevazišla sva očekivanja, je i prethodnih, prazničnih dana bila izuzetno posećena.

Broj putnika se kretao od 1000 na dnevnom nivou, a preko 2000 vikendom kada su najveće gužve, pa je ukupan broj prevezenih putnika za Sretenjske praznike bio preko 8000 putnika.

Instalacija koja je od samog starta izazvala veliko interesovanje, uspešno prevazišla sve prepreke i potvrdila svoju opravdanost, za nešto više od godinu dana rada je prevezla preko 300 000 putnika.

Najbolji pokazatelj su ogromni redovi i neviđeno interesovanje koji od prvog dana vladaju, što daje veliku podstrek rukovodstvu Gold gondole i opštine Čajetina, za dalji rad i nove projekte.

Podsećamo da je opština Čajetina isplatila investiciju u Gold gondolu već krajem prethodne godine.

Obzirom na veliko interesovanje koje trenutno vlada i sve više raste, u planu je nabavka dodatnih 20 kabina, kao i nova investicija u novi krak gondole ka drugom po visini vrhu Čigoti u dužini od 4. 5km, kao i dodatne sadržaje u okviru sistema Gold gondole, što će učvrstiti naše preduzeće kao okosnicu nove turističke ponude Zlatibora, a sve u skladu sa modernim svetskim turističkim trendovima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.