Izvor: B92

Cene u restoranima jesu, tradicionalno, visoke, ali je sve ostalo odlično. Posebno je zanimljiv snoubord-park na kojem se organizuju domaća i međunarodna takmičenja.

Izvor: Večernje novosti

Kopaonik ima dovoljno snega, pa i pored visokih cena ne oskudeva u gostima. Oko 70 odsto staza ima uslove za veštački sneg

Dovoljno snega i dobro uređene staze. To je najnoviji „raport“ sa Kopaonika na kojem ovih dana ima i skijaša i „belog pokrivača“.

Za ovu planinu se tvrdi da je sneg „posećuje“ najmanje 160 dana, mada nekad ume da izostane, a nekad ga ima u izobilju.

Skoro 55 kilometara uređenih staza za alpsko skijanje (21 laka, devet srednje težine i šest teških) garancija su da će oni koji vole „da sneg pršti“ ovde zaista uživati.

- Cene u restoranima jesu, tradicionalno, visoke, ali je sve ostalo odlično - primećuje Goran Jevrić iz Novog Sada, koji je odlučio da sa porodicom na Kopaoniku provede deset dana. - Posebno mi je zanimljiv snoubord-park na kojem se organizuju domaća i međunarodna takmičenja.

Skoro 70 odsto skijališta na Kopaoniku ima sistem za veštački sneg. Gostima su na raspolaganju 24 žičare, kao i ski-liftovi čiji je kapacitet oko 32.000 skijaša na sat.

Ima, naravno, i onih koji ovde doputuju da bi naučili prve skijaške korake. Najpre, skijaške opreme ima dovoljno, i ako želite da je iznajmite, cena je oko 50 evra. Što se obuke tiče, individualni časovi su od 15 do 25 evra. Uveliko rade i ski snoubord škole u kojima je obuka za odrasle od 75 do 90 evra, a za decu do 12 godina od 70 do 80 evra. Ovakve škole traju šest dana, grupa je između osam i 12 polaznika, a vežba se četiri sata dnevno.

Na Kopaoniku se može zimovati i posredstvom agencija. Smeštaj je u vilama ili hotelima.

U dvokrevetnim apartmanima smeštaj je od 160 do 186 evra, mada cena zavisi od kategorije hotela. Dvokrevetni apartman u vilama je od 105 do 150 evra.

Dodatni troškovi su boravišna taksa, osiguranje, ski-pas.

CENE SKI-PASA

JEDNODNEVNI - 2.100 (odrasli), 1.400 (deca)

7 DANA - 10.650 (odrasli), 6.850 (deca)

14 DANA - 18.300 (odrasli), 11.700 (deca)

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.