Izvor: Tanjug

Irska niskobudžetska avio-kompanija Rajaner bi ovog leta mogla da podigne cene karata i za 10 odsto međugodišnje zbog manjka aviona, izjavio je izvršni direktor firme Majkl O'Liri.

On je rekao da će problemi sa isporukama Boingovih i Erbasovih aviona ograničiti kapacitete za prevoz putnika i time uticati na rast cena, prenosi Skaj njuz. "Naše prosečne cene avionskih karata su u leto 2023. porasle za 17 odsto međugodišnje, a one će ponovo porasti u leto 2024. godine", najavio je Majkl O'Liri.

Rajaner trenutno smatra da će cena avio-karata ovog leta porasti između pet i 10 odsto međugodišnje. "Moglo bi biti više od toga, moglo bi biti niže od toga, zaista ne znamo", istakao je O'Liri . Rajaner je prvobitno predvideo da će prevesti 205 miliona putnika u fiskalnoj godini koja se završava krajem marta 2025. godine.

Očekivanja su sada skromnija zbog nedostatka aviona. Sa manje aviona, možda ćemo morati da smanjimo taj broj na 200 miliona putnika ili čak manje od tofa, upozorio je Majkl O'Liri.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.