Sreda, 30.03.2011.

14:22

Ponovo voz do Venecije

Ponovo će biti uveden u saobraćaj voz Beograd-Trst-Venecija, koji će tu maršrutu prelaziti za šest do sedam sati najavili su Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić i predstavnici Italijanskih železnica.

Izvor: Tanjug

Default images

Generalni direktor Italijanskih železnica Mauro Mareti je na sastanku u Vladi Srbije rekao da Italija upravo proučava tehnološke aspekte i administrativne prepreke kako bi se omogućilo da taj voz stiže u predviđenom vremenu.

Moreti je rekao da će voz od Beograda do Venecije spajati Srbiju i severnu Italiju povezujući istovremeno više evropskih glavnih gradova i da bi voz mogao ponovo da krene za oko godinu dana.

Za to su, prema njegovim rečima, potrebne određene intervencije na prugama na toj trasi i smanjivanje zadržavanja na granicama. On je rekao da su italijanska preduzeća zainteresovana da učestvuju u rekonstrukciji pruge od Beograda do Bara, kao i da postoji veliko interesovanje za učešće u izgradnji metroa u Beogradu.

Mrkonjić je kazao da će Srbija sa svoje strane ukloniti sve administrativne prepreke i da bi bila velika zainteresnovanost i da bi na toj relaciji mogla da saobraćaju dva ili tri voza nedeljno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: