Božićni sajam u komšiluku među najboljim na svetu VIDEO

Kao i svake godine, od decembra do januara glavni grad Hrvatske biće mesto okupljanja i radosti.

Izvor: TU Magazine

Petak, 08.12.2023.

15:26

Božićni sajam u komšiluku među najboljim na svetu VIDEO
Foto: GMars/Shutterstock

Ulice, trgovi, šetališta i parkovi biće ispunjeni mirisima kuvanog vina, čokolade i kolača od cimeta, kao i lokalnih delikatesa na brojnim uličnim tezgama. Čak je i čuveni magazin ovaj božićni vašar izdvojio kao jedan od najboljih na svetu

Ugledni britanski magazin Fajnenšel tajms (Financial Times) je uvrstio Advent Zagreb 2023. među najbolje božićne vašare na svetu. Zagrebački božićni vašar je, osim po najboljoj i najukusnijoj hrani, poznat i po klizalištima pod nebom, u kojima uživaju posetioci svih generacija.

Zagreb svoje božićne aktivnosti ne ograničava samo na jedno mesto, praznično raspoloženje obuzme ceo grad, i svaki kutak je posvećen radosti i uzbuđenju, navodi Fajnenšel tajms. Muzički programi će biti ogranizovani i u koncertnim dvoranama, crkvama i muzejima, kao i na brojnim gradskim trgovima.

Pored zagrebačkog, magazin je izdvojio i božićni vašar u estonskom Talinu, engleskom Batu, kao i u francuskom Monbeljardu. Pored njih, na listi su i božićni vašari u San Francisku i Čikagu, Kopenhagenu, Beču i Sigapuru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: