Ova zemlja je najskuplja za život: Mnogo košta ovakav raj VIDEO

Platforma "World of Statistics", koja prikuplja podatke iz različitih oblasti, objavila je listu najskupljih zemalja za život na svetu.

Izvor: index.hr

Četvrtak, 30.11.2023.

15:15

Ova zemlja je najskuplja za život: Mnogo košta ovakav raj VIDEO
Foto: Shutterstock/Brookgardener

Prema njihovim podacima, koje prenose sa Numbea, sajta koji se bavi troškovima života u zemljama širom sveta, najskuplja zemlja na svetu za život jesu Bermudska Ostrva.

Prema ovim podacima, na drugom mestu je Švajcarska, dok su na trećem Kajmanska Ostrva. Četvrta najskuplja zemlja su Bahami, a Island je peta najskuplja zemlja na svetu za život. Slede Singapur, Barbados, Norveška i Danska.

Standard na Bermudskim Ostrvima je visok, nemaju previše stanovnika, a u glavnom gradu Hamiltonu živi oko 3000 ljudi. Najvažnija privredna grana je turizam, sa oko 40 odsto bruto društvenog proizvoda. Bermudi su takođe poreski raj, a na ostrvima se nalaze kreditne institucije i osiguravajuća društva. Nezaposlenosti praktično nema. Više od 80 posto budžeta izdvaja se za socijalna davanja i obrazovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: