Četvrtak, 30.11.2023.

15:15

Ova zemlja je najskuplja za život: Mnogo košta ovakav raj VIDEO

Platforma "World of Statistics", koja prikuplja podatke iz različitih oblasti, objavila je listu najskupljih zemalja za život na svetu.

Izvor: index.hr

Ova zemlja je najskuplja za život: Mnogo košta ovakav raj VIDEO
Foto: Shutterstock/Brookgardener

Prema njihovim podacima, koje prenose sa Numbea, sajta koji se bavi troškovima života u zemljama širom sveta, najskuplja zemlja na svetu za život jesu Bermudska Ostrva.

Prema ovim podacima, na drugom mestu je Švajcarska, dok su na trećem Kajmanska Ostrva. Četvrta najskuplja zemlja su Bahami, a Island je peta najskuplja zemlja na svetu za život. Slede Singapur, Barbados, Norveška i Danska.

Standard na Bermudskim Ostrvima je visok, nemaju previše stanovnika, a u glavnom gradu Hamiltonu živi oko 3000 ljudi. Najvažnija privredna grana je turizam, sa oko 40 odsto bruto društvenog proizvoda. Bermudi su takođe poreski raj, a na ostrvima se nalaze kreditne institucije i osiguravajuća društva. Nezaposlenosti praktično nema. Više od 80 posto budžeta izdvaja se za socijalna davanja i obrazovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: