Četvrtak, 23.11.2023.

13:06

Još jedna turistička agencija obmanula putnike

Neretko se dešava da se građani oglase i prijave da su prevareni od turističkih agencija. Da li očekivano, ili ne, ali još jedna turistička agencija prevarila je putnike, ovoga puta odvodeći ih na vašar koji još uvek nije otvoren.

Izvor: B92, Marija Milanović Gajić

Još jedna turistička agencija obmanula putnike
Foto: Fesus Robert/Shutterstock

Naime, turistička agencija Grand Tours prodavala je izlete za božićni vašar u Segedinu. Putnici su išli na taj izlet u terminima 11.11. i 18.11.

Međutim, kako je objavljeno na stranici udruženja potrošača Efektiva, putnici nisu videli ništa od božićnog vašara, te da ni oni koji su uplatiti odlazak 25.11. neće videti vašar, jer prema podacima sa zvaničnog sajta grada Segedina počinje 1. decembra.

Nakon pisanja Efektive, agencija se oglasila i navela da su kasno dobili informaciju da je početak prazničnog vašara iznenada pomeren.

Pored toga, agencija se izvinjava i zbog bahatog i nervoznog ponašanja devojke koja je bila vodič, na šta su se putnici takođe žalili. U mejlu upućenom prevarenom putniku oni se izvinjavaju i zauzvrat nude da izaberu neki termin u decembru, kada će vašar definitivno biti održan. Trenutno je vašar u pripremi, što se može videti na fotografijama na zvaničnoj stranici na Fejsbuku, a zvanično će biti otvoren 1. decembra.

Ovaj slučaj je prijavljen, tačnije, protiv turističke agencije je podneta prijava, naveli su iz udruženja potrošača Efektiva i čeka se epilog situacije. Praznični vašari su popularni u ovo doba godine i sve ih je više u našem okruženju, ali savet za sve putnike je da se dobro informišu o svim događajima koje posećuju, kao i da provere da li agencija posluje kako treba i da li je članica Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: