Srbima zapaljeni automobili na letovanju u Grčkoj: "Sumnjamo da je požar podmetnut" FOTO

Marko Todorčević (38) iz Beograda bio je na letovanju sa verenicom u blizini Lefkade u Grčkoj kada je jednog jutra buknuo požar i uništio do neprepoznatljivosti njihov "golf 6".

Izvor: Kurir

Petak, 11.08.2023.

17:10

Srbima zapaljeni automobili na letovanju u Grčkoj:
Ilustracija/Foto:Shutterstock/ANGHI

Kako nam je naveo Beograđanin, u požaru je uništen njegov "golf" star deset godina, "fijat kumbro" star samo godinu dana jednog Novosađanina i treći automobil makedonskih državljana. Ta tri vozila bila su parkirana jedno pored drugog.

"Na letovanje smo došli 31. jula i sve je bilo zaista odlično, lepo smo se provodili, sve do 9. avgusta kada nam se probudio vlasnik vile u kojoj smo odseli. Kad smo izašli, videli smo vatru i sve je delovalo dramatično", kaže Marko Todorčević i dodaje:

"Vatrogasci su nekako uspeli da ugase požar, ali naši automobili su potpuno izgoreli, i to na privatnom parkingu vile. Automobili su bili u hladovini."

Kako dalje navodi, Todorčević je nakon uviđaja sa ostalim vlasnicima izgorelih automobila otišao da da izjavu u policijskoj stanici.

"Strašno je šta se desilo i svi sumnjamo da je požar podmetnut. Nažalost, mi nemamo kome da se obratimo, njihova policija rekla nam je da nema ništa od toga i da se takve stravi dešavaju. Takođe, naveli su da je požar usledio usled neispavnog džeka, što je posle 15 sati stajanja u hladu prosto nemoguće", rekao je on i dodao:

"Uplašili smo se za našu bezbednost. Iz agencije preko koje smo rezervisali smeštaj rekli su nam da oni nemaju ništa s njim i da je u pitanju privatni posed. Mi se samo pitamo ko će nama nadoknaditi štetu za zapaljene automobile. Ovo je zaista strašno što se desilo i sumnjamo da se sve to desilo jer smo Srbi."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: