Petak, 05.08.2022.

10:10

Gosti se žale na buku i smeće; "To nam je najveći kamen spoticanja"

Popunjenost privatnog smeštaja na primorju je 60 odsto i zabeležen je rast u poslednjih desetak dana, rekla je predsednica Udruženja izdavalaca privatnog smeštaja Branka Džoganović.

Izvor: B92

Gosti se žale na buku i smeće;
Foto: Shutterstock/markoff.lt

Ona je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” istakla je da su cene smeštaja na nivou onih iz 2019. godine i niže, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

"Popunjenost privatnog smeštaja je nešto bolja i prešli smo 60 odsto, što je bolje u odnosu na prethodnih 10 dana", kazala je ona.

Najviše gostiju u privatnom smeštaju beleže Ulcinj, Bar, Budva i Herceg Novi.

Haos u Budvi: Turista lomio recepciju hotela

"Budva je značajno povećala broj gostiju nego što je to bio slučaj u predsezoni, dok je Herceg Novi beležio veću popunjenost, kao i Ulcinj", kazala je ona.

Gosti se najviše žale na parking, buku, odvoz smeća.

Ističe da su dosta oprezno u ovu sezonu ušli sa cenama.

Žalbe stižu i iz Budve: "Od osamnaest apartmana, izdao sam pet"; "Napola prazno i u restoranu"

“Negde su na nivou 2019. godine i niže i to nam potvrđuju gosti koji su zadovoljni. Uglavnom se žale na cene plažnog mobilijara”, rekla je ona.

Najveći kamen spoticanja, prema njenim rečima, jeste to što privatni smeštaj nije standardizovan.

"Na tome se nije radilo i to nam je najveći kamen spoticanja kada je reč o organizovanoj prodaji kapaciteta. Verujem da ćemo na tome da radimo u narednom periodu, iz Ministarstva smo dobili najave", kazala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: