Domaći turisti u julu smanjili pad prometa: Banje i planine najposećenije

U Srbiji je u julu 2020. godine, u odnosu na jul 2019. godine, broj dolazaka turista manji za 50,5 odsto. Ipak, povećano interesovanje domaćih turista za letovanje u Srbiji smanjilo je pad turističkog prometa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2020.

09:02

Domaći turisti u julu smanjili pad prometa: Banje i planine najposećenije
Foto: Depositphotos / leelook

Broj noćenja domaćih turista manji je za 3,2 odsto, dok je broj noćenja stranih turista manji za 85,3 odsto.

Domaći turisti su ostvarili 670.189 noćenja u julu, što je za 3,2% manje nego u istom mesecu prošle godine. Iz Turističke organizacije Srbije podsećaju da je u junu taj procenat bio – 17%, a mesec dana ranije čak -76%.

Broj noćenja stranih turista i dalje je na izuzetno niskom nivou, u julu su ostvarili 67.209 noćenja, što je za 85,3% manje nego u julu prošle godine.

Domaći turisti su, na osnovu ostvarenih noćenja, u julu najviše bili zainteresovani za banjska i planinska mesta – Vrnjačku banju, Sokobanju, Zlatibor, Taru, Kopaonik, Divčibare. Domaći gosti su pokazali veliko interesovanje i za banje Gornja Trepča, Vrdnik, kao i za Staru planinu.

Iz TOS podsećaju da treba biti odgovoran i pridržavati se svih epidemioloških mera radi zaštite i sprečavanja širenja virusa kovid 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: