Evropska zemlja iz snova idealna za letovanje

Zemlja iz snova, idealna za odmor i uživanje jeste upravo Malta...

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2019.

13:20

Evropska zemlja iz snova idealna za letovanje
Valeta / thinkstock

Prostire na tri ostrva u Sredozemnom moru, naspram Sicilije. Glavni grad je La Valeta, sagrađen od davnina i za mnoge jedan od najlepših gradova Evrope. Lеpota i bogata istorija krase ovo mesto i čine je veoma poznatom. Malta je u srcu Mediterana, može se reći da je kotao pretapanja civilizacije, sa istorijom koja se proteže unazad hiljadama godina. Zemlja je bila naseljena još oko 5 200 godina pre nove ere. Nacionalni jezik je malteški, a pored njega se koristi i engleski.
foto: thinkstock
Ona obuhvata pet ostrva, od kojih su Malta, Gozo i Komino naseljeni, a Kominoto i Filfle nisu. Najpopularnija i posetiocima najzanimljivija turistička mesta su Sliema i Sent Džulijans. Građevine Malte izgledaju čarobno. Zidovi i bedemi su prelepe boje meda, koji pod sunčevom svetlošću poseduju poseban sjaj. Kuće su sagrađene od krečnjaka. Kamen obasjan suncem menja svoju boju iz bele u svetlo žutu. Celokupna slika ovih prelepih prizora deluje magično i nestvarno. Ostrvo poseduje dosta kulturno – istorijskih spomenika, koji će vas upoznati sa njihovom bogatom kulturom.
Azurni prozor nekada / thinkstock
Mladi mogu da uživaju u noćnom životu koji je ovde veoma buran i dinamičan. Veliki je broj lepih barova, prijatnih restorana, modernih hotela, a Malta je takođe jedan od većih centara za kupovinu. Organizovano je mnogo interesantnih atrakcija, kao što su podvodni safari, gusarska tura, i još mnogo zanimljivih aktivnosti u kojima i sami mogu da učestvuju.

Ovakvu lepotu treba doživeti i dozvoliti joj da u vašim sećanjima živi zauvek, savetuje "LuxLife".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: