Izvor: B92

Turisti su očigledno spremni na sve kako bi osigurali dobro mesto na plaži, te se služe različitim trikovima i metodama kako bi sačuvali što bolji prilaz moru, ležaljku ili pak pogled.

Međutim, da mnogi nemaju ni meru ni granicu kada je tolerancija u pitanju, pokazale su fotografije koje su nedavno objavljene u Fejsbuk grupi "Live from Greece", nastale na Atosu, u blizini grada Uranopolis.

Prizor zabeležen u sedam sati ujutru autor je šaljivo opisao kao takmičarski duh balkanskih turista u igri "ko će brže ko će bolje". Na fotografiji se vidi deo hotelske plaže na kojoj su već u to vreme sve ležaljke zauzete, odnosno "obeležene" peškirima ili torbama.

"Svakim danom moraš sve ranije da se obezbediš, a na plažu možeš i u podne, sve dok imaš preduzimljivog ranoranioca u grupi koji revnosno zauzme prva tri reda", piše autor iz Makedonije, dodajući da je slične situacije viđao i ranije, ali sada primećuje da naši ljudi to rade "korporativno", odnosno da jedna odoba zauzima, kako piše, 20 ležaljki i to - za svaki slučaj, vođena mišlju: "Možda će doći još neko od naših".

Ostali korisnici su se složili da istim prizorima svedoče već godinama unazad.

"Ja sam to prvi put videla u Paraliji. Šokirala sam se. U 6 ujutru, sa sve jaknama, trče da ostave peškire na ležaljkama", "Ja ustajem u 5 ali nosimo svoje ležaljke. Da budem iskrena dok stignem do plaže (30m) već je i slobodna zona zauzeta", glasili su neki od komentara.

Drugi, kojima se ova praksa nimalo ne dopada, odmah su ponudili neka rešenja.

"Dok ne pobacaju "rezervaciju". U mnogim letovalištima je zabranjeno", "Sramota", "Sami smo krivi za to, jer tolerišemo tu bahatost. Lepo skloniš "obeleživače" i staviš svoje stvari", "Užas. Treba zabraniti to..", glase komentari.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.