Izvor: B92

Iz Turističke organizacije Budva za B92.net kažu da očekuju uspešnu sezonu uprkos svim izazovima sa epidemiološkom situacijom.

"Ovo je izazovna godina, ali svakako mnogo povoljnija od prethodne. Pred nama je glavna turistička sezona u kojoj, shodno trenutnim podacima kojima raspolažemo, očekujemo pojačan turistički promet. Trenutna epidemiološka situacija u Budvi je više nego povoljna. U gradu od preko 22.000 stanovnika i još preko 30.000 gostiju ima trenutno jako malo aktivnih slučajeva virusa kovida 19", kaže Darja Marović iz Turističke organizacije Budve.

Letnja sezona u Budvi uveliko traje i svi zajedno, gradske službe, instituacije, preduzeća, pa i pojedinci, ulažu napore da se turizam odvija, pre svega bezbedno, pa i uspešno.

Imunizacija teče brzo i efikasno, a budvanski turistički radnici, koji su u najvećem broju već vakcinisani, aktivno rade na tome da turisti, koji ove godine izaberu Budvu za svoju letnju destinaciju, pre svega, odu zdravi i sa željom da se ponovo vrate.

"S obzirom na to koja tržišta su trenutno otvorena, a na osnovu podataka kojima raspolažemo, u Budvi trenutno, u svim vidovima smeštaja, boravi oko 33.000 gostiju. Kada govorimo o uporednoj analizi, u hotelskom smeštaju boravi čak 97 odsto gostiju od 2019. godine, odnosno 70 odsto rezultata ostvareno je u dolascima tokom istog perioda 2019. godine. To nas čini optimističnim i predstavlja pozitivnu najavu za glavnu turističku sezonu, posebno imajući u vidu povoljnu epidemiološku situaciju u gradu i korigovane cene u skladu sa situacijom", kaže Marović.

Najveći broj gostiju koji posećuju budvansku rivijeru dolazi iz područja regiona (više od 50 odsto) - iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije. Kada su u pitanju inostrani gosti najviše dolazaka imaju iz Ukrajine, Izraela, Kazahstana, Francuske, Rusije, Poljske, Turske, Nemačke, Grčke i Italije, zaključuju iz TO Budva za B92.net.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.