Ponedeljak, 09.05.2011.

17:12

Tadić predlaže gradnju Tesline kule

Predsednik Srbije Boris Tadić predložio je da u Beogradu bude sagrađen toranj Nikole Tesle, koji bi postao svojevrsni hram nauke i grandiozni spomenik koji srpski narod podiže svom velikom naučniku.

Izvor: B92

Default images

Tadić je, u razgovoru sa grupom učenika i studenata u Muzeju Nikole Tesle, ocenio da bi najbolja lokacija za "Teslinu kulu" bio Trg Slavija ili Novi Beograd.

"Tesla nije dovoljno afirmisan u srpskom društvu iako čitav svet vibrira imenom Nikole Tesle. Imamo bulevar, muzej i aerodrom Nikole Tesle, ali nemamo nijedno mesto na kojem se objedinjuje energija Nikole Tesle predata vama", rekao je Tadić.

Slavija bi, prema njegovim rečima, bila idealno mesto za građevinu tog tipa, zbog činjenice da se nalazi u srcu srpske prestonice i u neposrednoj blizini Hrama Svetog Save, koji bi mogao na neposredniji način da ima koristi od Teslinih izuma, tako što bi se, na primer, u njegovoj unutrašnjosti projektovale freske iz drugih srpskih crkava i manastira.

"Ne postoje pametniji i manje pametni narodi, ali postoje oni koji darovite ostavljaju u zapećku i oni narodi i zemlje koji promovišu svoje talente", kazao je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: