Utorak, 04.06.2019.

01:00

Tehnopolis 72: Preživeti Appleov Dark Mode (WWDC19)

Izvor: Aleksandar Miladinoviæ

Tehnopolis 72: Preživeti Appleov Dark Mode (WWDC19)
Preživeli smo Appleovo uvodno obraćanje na ovogodišnjem WWDC-ju kako vi ne biste morali.

Kalifornijski maraton koji je više ličio na sprint doneo nam je čak i previše novosti, ali i nadu da za geekove i dalje ima mesta na Appleovim konferencijama. Operativni sistemi se umesto spajanja i dalje razmnožavaju kao amebe, a glas profesionalaca se po svoj prilici čuo dovoljno daleko da stigne i do Appleovog svemirskog broda.

Sada definitivno znamo da od spajanja iPada i Maca u dogledno vreme definitivno nema ništa, mada iPadOS, kako se sada zove iOS za iPad, ispravlja dosta toga što mu je zamerano. iOS 13 bi trebalo da bude brži, WatchOS 6 da učini Apple Watch samostalnijim, a nove verzije ostalih Appleovih operativnih sistema za "po kući" donose mogućnost da ih koristi više od jedne osobe.

Hardverski povratak ovog puta desio se Mac Prou, novi Pro u velikoj meri liči na "pravi" kompjuter, "pro" su mu karakteristike, ali i cena. To se naročito odnosi na novi Appleov monitor za koji samo postolje košta hiljadu dolara.

Sve to, ali i druge bitne momente, kako za korisnike tako i za developere, iz gotovo dva i po sata duge uvodne sesije ovogodišnjeg WWDC-a spakovali smo u 30ak minuta zvuka. Hvala na slušanju, hvala Twitter ekipi na podršci!

RSS feed: b92.net/podcast/tehnopolis/feed/
Mixcloud: mixcloud.com/b92net/playlists/tehnopolis/
YouTube: youtube.com/watch?v=aSKpxxhi7Po&list=PLTpehfdue-2kkWw5JxsOIuJeNBiYrrSn3
TuneIn: tunein.com/radio/Tehnopolis-p1070227/

Aleksandar Miladinović @alexmiladinovic
Ivan Jelić @escapetofreedom

Epizoda snimljena 03.06.2019, odmah nakon događaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

23 h

Podeli: