Četvrtak, 23.05.2019.

23:14

Tehnopolis 71: Huawei

Izvor: Aleksandar Miladinoviæ

Tehnopolis 71: Huawei
Ovih dana dovoljno je reći Huawei i znamo o čemu pričamo. Bude i pitanja, a mnoga nisu laka.

Pitanja sežu od ličnih do filozofskih, tehnička su laka, filozofska najlakša, a lična najteža. Šta sa kupljenim Huaweijima, kako će Huawei sam i šta će biti sa našim digitalnim bivstvovanjima neke su od tema kojima se bavimo u ovom, po mnogo čemu vanrednom Tehnopolis Podcastu.

Poseban osvrt dajemo na to kako ono što danas zovemo Android izgleda, kako i zašto se u Googleov zagralj lako ulazi, ali teško izlazi. Šta Huawei čeka pošto ga šu ga SAD stavile na crnu listu, kako će bez Googlea (a i ARM-a), kako bi mogao da izgleda Huawei OS i zamena za Android, te pred kojim su sve izazovima drugi najveći proizvođač pametnih telefona i oni koji ih imaju na vetrometini nesuglasica između SAD i Kine, saznajte u minutima koji slede.

Hvala na slušanju, a posebno hvala svima vama koji ste nam pomogli sugestijama i pitanjima da ova epizoda bude bolja! Nema razloga da tako ne nastavimo :)

Blog post o Androidu, Googleu i Huaweiju pomenut u epizodi nalazi se OVDE.

RSS feed: b92.net/podcast/tehnopolis/feed/
Mixcloud: mixcloud.com/b92net/playlists/tehnopolis/
YouTube: youtube.com/watch?v=aSKpxxhi7Po&list=PLTpehfdue-2kkWw5JxsOIuJeNBiYrrSn3
TuneIn: tunein.com/radio/Tehnopolis-p1070227/

Aleksandar Miladinović @alexmiladinovic
Ivan Jelić @escapetofreedom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

23 h

Podeli: