Četvrtak, 31.01.2019.

10:23

Tehnopolis 61: Duhovi i Evropa na CES-u

Izvor: Aleksandar Miladinoviæ

Tehnopolis 61: Duhovi i Evropa na CES-u
Godina počinje CES-om, a prvi ovogodišnji Tehnopolis Podcast makar stigao i krajem januara mora ispratiti tradiciju. Cirkus više nije u našem gradu, ali se nekih tačaka sećamo kao da smo ih malopre gledali.

U novoj epizodi nadglasavanja između Amazona i Googlea sreli su se 100 miliona Alexa uređaja i milijarda Android telefona, Appleu je samo štand falio, stigao je prvi savitljivi telefon, naučili smo da nema pametne kuće bez pametnog toaleta, a u mnoštvu sprava i uređaja koje samo CES može izneti na površinu videli smo svašta, od kućnih pivnica do pametnog ketlbela.

Ovog puta u moru televizora, laptopova, pametnih budilnika, Alexa, Asistenata, AirPlay televizora, laptopova i ostale gadžeterije, izdvajamo stvari koje dolaze sa našeg kontinenta. Samovozeći Yandex Taxi vozio je ulicama Las Vegasa, a osiječka Orqa skrenula je pažnju skautima iz Pentagona.

Hvala na slušanju!

RSS feed: b92.net/podcast/tehnopolis/feed/
Mixcloud: mixcloud.com/b92net/playlists/tehnopolis/
YouTube: youtube.com/watch?v=aSKpxxhi7Po&list=PLTpehfdue-2kkWw5JxsOIuJeNBiYrrSn3
TuneIn: tunein.com/radio/Tehnopolis-p1070227/

Aleksandar Miladinović @alexmiladinovic
Ivan Jelić @escapetofreedom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: