Sreda, 14.04.2004.

10:36

“Career Days” 15. i 16. aprila na Beogradskom sajmu

Izvor: B92

Default images

Apsolventi, diplomci i postdiplomci koji su u potrazi za poslom mogu da posete svojevrstan sajam zapošljavanja za studente. Dvodnevna manifestacija, pod nazivom “Carreer Days”, održava se krajem nedelje na Beogradskom sajmu. Organizator je studentska organizacija “Ajsek”, u kojoj kažu da u prva dva meseca posle sajma posao dobije više od 100 studenata. Zoran Sarafijanović je prošle godine u ovo vreme bio nesvršen student ekonomije, a danas je mlađi računovođa u revizorskoj i konsultantskoj komaniji “Prajs-Voterhaus-Kupers”. Posao je dobio pošto je posetio Sajam zapošljavanja za studente. “Otišao sam na Sajam i ostavio biografiju u nekoliko firmi. ‘Prajs-Voterhaus-Kupers’ me je pozvao, počeo sam da stažiram, na praksi, i ostao kod njih”, kaže on.

Dosadašnje iskustvo pokazuje da je Sajam zapošljavanja dobra prilika, ne samo za studente, već i za firme koje tako mogu da nađu stručne radnike. Tako je “Prajs-Voterhaus-Kupers” zaposlio devet studenata, kaže direktor te kompanije Emanuel Kening. “Studenti bi trebalo da pripreme što detaljniju biografiju, u kojoj treba da navedu i poslove van struke, kao što su letnji poslovi. Uz to, treba da posete što više firmi i da razgovaraju sa što više poslodavaca jer time stiču sigurnost i ostavljaju dobar utisak”, kaže on.

Organizatori ističu da na manifestaciji “Carreer Days” studenti pre svega ostvaruju kontakte s potencijalnim poslodavcima, a zapošljavaju se posle nekoliko meseci, u zavisnosti od potreba kompanije. Manifestacija se održava 15. i 16. aprila na Beogradskom sajmu, a studenti će za posao moći da kontaktiraju s 38 kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: