Sreda, 06.12.2023.

15:47

Poznato kada se otvara nova zgrada terminala niškog aerodroma

Nova zgrada terminala na niškom aerodromu biće završena i otvorena krajem leta naredne godine, izjavio je direktor "Aerodroma Srbije" Mihajlo Zdravković.

Izvor: Beta

Poznato kada se otvara nova zgrada terminala niškog aerodroma
Foto: Aerodromi Srbije

"Završena je jedna javna nabavka za opremanje terminalne zgrade, do kraja decembra biće raspisana još jedna, takođe za opremanje. Pred kraj leta putnici će ući u zgradu i počeće da se obavlja redovan avio-saobraćaj", rekao je Zdravković.

On je kazao da su za aerodrom "Konstantin Veliki" važne u ovom trenutku dve stvari - potpisivanje ugovora sa "Er Srbijom" o letovima iz Niša do sedam destinacija i obaranje rekorda u broju putnika postignutog 2019. godine.

"Verujemo da će naši ostali partneri, kompanije 'Viz er' i 'Rajan er' u budućnosti pojačati linije i našim putnicima pružiti dodatne mogućnosti", izjavio je Zdravković.

Direktor "Er Srbije" Jirži Marek, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor "Aerodroma Srbije" su na aerodromu u Nišu prisustvovali poletanju putnika kojim je oboren dosadašnji rekord iz 2019. godine od 422.255.

Marek je podsetio da je ta kompanija danas u Vladi Srbije potpisala ugovore za obavljanje sedam letova sa niškog aerodroma i tri leta sa kraljevačkog aerodroma.

"Za razliku od nekih prethodnih, ovi ugovori su na četiri godine, što daje sigurnost, kako aerodromima koji posluju na jugu Srbije, tako i svim putnicima koji gravitiraju ka niškom aerodromu", istakao je Marek.

On je kazao da večerašnji događaj na niškom aerodromu i prošlonedeljni rekord na beogradskom aerodromu jesu najbolji pokazatelji sadašnjih trendova na domaćem tržištu i trendova koje očekuju u budućnosti.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je istakla da se još jednom pokazalo da je odluka grada iz 2018. godine da država preuzme niški aerodrom bila opravdana.

"Ispratili smo sada 422.256. putnika i težimo ka milionitom putniku. Danas je veliki dan za grad Niš s ozbirom da smo dobili sigurnost u letovima naredne četiri plus jednu godinu za sedam linija, od kojih je pet redovnih i dve sezonske", naglasila je Sotirovski.

Ona je kazala da nove linije znače nove mogućnosti za promociju grada, za pozivanje investitora, smanjenje nezaposlenosti i povezivanje sa dijasporom.

"Er Srbija" se ugovorom koji je danas potpisan u vladi Srbije obavezala da će leteti od Niša do Istanbula, Ljubljane, Beograda, Kelna, Frankfurta i sezonski do Atine i Tivta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: