Postrojenje vredno 1,6 milijardi: Potpisan ugovor za izgradnju fabrike vode u Temerinu

U Temerinu je potpisan ugovor za izgradnju fabrike vode, za šta je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila 1,6 milijardi dinara.

Izvor: eKapija

Sreda, 06.12.2023.

15:23

Postrojenje vredno 1,6 milijardi: Potpisan ugovor za izgradnju fabrike vode u Temerinu
Ilustracija/Foto: Mr.B-king/Shutterstock

Reč je o finansiranju izgradnje postrojenja za prečišćavanje bunarske vode sa izvorišta Staro Đurđevo, saopšeno je iz Pokrajinske vlade, prenosi eKapija.

Ugovor su potpisali predsednik Opštine Temerin Mladen Zec i zamenik direktora firme GAT Miloš Orbović.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izrazio je ovom prilikom uverenje da će u naredne dve godine, kako je predviđeno ugovorom, na izvorištu Staro Đurđevo biti izgrađena nova fabriku vode – objekat veličine gotovo 3.000 kvadratnih metara, sa svom neophodnom opremom, koja treba da eliminiše pre svega arsen, amonijak i druge štetne elemente koji se trenutno nalaze na izvorištima u vodozahvatu u zoni Temerina.

Projektom je predviđena izgradnja novih objekata ukupne površine 2.984 kvadratna metra, priključne saobraćajnice sa pešačkim površinama i parkingom, kao i ostale pripadajuće infrastrukture.

Rok za izvođenje radova je 720 kalendarskih dana.

Izgradnjom novog postrojenja za prečišćavanje bunarske vode, sa postojećih 35 litara u sekundi kapacitet će se podići na 130 litara u sekundi, što će u narednom periodu biti dovoljno da se zadovolje potrebe za vodom oko 45.000 stanovnika temerinske opštine, i doprineće njenom daljem privrednom razvoju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: