Sreda, 06.12.2023.

15:23

Postrojenje vredno 1,6 milijardi: Potpisan ugovor za izgradnju fabrike vode u Temerinu

U Temerinu je potpisan ugovor za izgradnju fabrike vode, za šta je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila 1,6 milijardi dinara.

Izvor: eKapija

Postrojenje vredno 1,6 milijardi: Potpisan ugovor za izgradnju fabrike vode u Temerinu
Ilustracija/Foto: Mr.B-king/Shutterstock

Reč je o finansiranju izgradnje postrojenja za prečišćavanje bunarske vode sa izvorišta Staro Đurđevo, saopšeno je iz Pokrajinske vlade, prenosi eKapija.

Ugovor su potpisali predsednik Opštine Temerin Mladen Zec i zamenik direktora firme GAT Miloš Orbović.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izrazio je ovom prilikom uverenje da će u naredne dve godine, kako je predviđeno ugovorom, na izvorištu Staro Đurđevo biti izgrađena nova fabriku vode – objekat veličine gotovo 3.000 kvadratnih metara, sa svom neophodnom opremom, koja treba da eliminiše pre svega arsen, amonijak i druge štetne elemente koji se trenutno nalaze na izvorištima u vodozahvatu u zoni Temerina.

Projektom je predviđena izgradnja novih objekata ukupne površine 2.984 kvadratna metra, priključne saobraćajnice sa pešačkim površinama i parkingom, kao i ostale pripadajuće infrastrukture.

Rok za izvođenje radova je 720 kalendarskih dana.

Izgradnjom novog postrojenja za prečišćavanje bunarske vode, sa postojećih 35 litara u sekundi kapacitet će se podići na 130 litara u sekundi, što će u narednom periodu biti dovoljno da se zadovolje potrebe za vodom oko 45.000 stanovnika temerinske opštine, i doprineće njenom daljem privrednom razvoju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: