Rekonstrukcija mosta na reci Kamenici privodi se kraju

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima radovi na rekonstrukciji mosta na reci Kamenici polako se privode kraju. Radove je obišao Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Izvor: Èaèanski glas

Sreda, 06.12.2023.

08:40

Rekonstrukcija mosta na reci Kamenici privodi se kraju
Foto: Shutterstock/Lev Kropotov

"Kao što znate u poplavama koje su bile prošle godine, dva mosta na reci Kamenici su stradala. Jedan upravo završavamo, sa betoniranjem ploče. Želim da se zahvalim radnicima na velikom trudu. Za samo trideset jedan dan ozidati sve stubove, naliti ih i na kraju postaviti ploču je zaista rekord. Ovaj most će do Nove godine biti u funkciji. Ostalo je samo da se ispita statika, kada se beton stegne i da se uradi asfaltni zastor. Hvala meštanima na strpljenju, izvođačima radova na ovako brzo obavljenom poslu, kao i nadzoru radova. Za sledeću godinu smo najavili da ćemo i drugi most rekonstruisati. Pri kraju smo projektovanja, tako da se nadam da ćemo već čim uđemo u sledeću godinu imati završene projekte i građevinske dozvole, kako bismo taj posao mogli da obavimo", rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Radosav Marjanović, predstavnik nadzornog organa, osvrnuo se na dinamiku radova:

"Radovi su u završnoj fazi, radi se betonska kolovozna ploča. Imali smo sreće sa vremenskim uslovima, jer je ovih dana otoplilo. Očekujemo da će most uspeti da dobro veže beton, kako bismo mogli da uradimo hidroizolaciju i asfalt. Na zadovoljstvo meštana ovog kraja, sa završetkom radova na rekonstrukciji mosta na reci Kamenici, ponovo će biti uspostavljen saobraćaj".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: