Šapić najavio otvaranje vrtića i osnovne škole na ovoj lokaciji

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će Višnjička banja u narednih nekoliko godina dobiti novi vrtić i osnovnu školu, a u planu je i proširenje Slanačkog puta. Šapić je rekao da će izgranja ovih važnih projekata, kao i proširenje saobraćajnice početi naredne godine.

Izvor: B92.net

Nedelja, 03.12.2023.

15:35

Šapić najavio otvaranje vrtića i osnovne škole na ovoj lokaciji
Foto: Beoinfo

"U ovom delu grada niče veliko nasalje, grad se širi, a proširena Višnjička ulica, koja je žila kucavica ovog dela Palilule, već je značajno rasteretila saobraćajnu komunikaciju sa centrom", naveo je Šapić.

On je rekao da je u ovom delu grada i ranije bio problem sa školom i vrtićem, kao i infrastrukturom, navodi Beoinfo.

"Kada je u pitanju izgradnja osnovne škole imovina je potpuno rešena i obejkat će se prostirati na površini od dva hektara. Moderna škola će biti namenjena za obrazovanje 900 dece. Sledeće godine ulazi u plan i program Grada i po dinamici potrebno je godinu dana za izradu projektne dokumentacije. Očekujemo da bi objekat trebalo da počne da se gradi krajem sledeće godine i nakon godinu, godinu i po dana ovde ćemo imati veliku školu", istakao je Šapić.

Prema njegovim rečima, izgradnja vrtića je planirana tik uz školu, a namenjen je za boravak 270 mališana.

"Vrtić je ovom kraju takođe neophodan. Naredne godine i taj projekat ulazi u plan Grada. Objektivno je da i njegova izgradnja počne do kraja sledeće godine. Odluka je doneta, novac je obezbeđen i ostaje samo da sve to realizujemo – naglasio je Šapić i dodao da će Grad započeti novi princip koji podrazumeva da će se uz objekat nove škole graditi i vrtić.

Govoreći o proširenju Slanačkog puta Šapić je rekao da se završetak eksproprijacije očekuje početkom 2024. godine, te će saobracajnica dobiti još dve trake.

"Tada ćemo imati potpuno prokrvljen saobraćaj i dobru vezu sa ostalim delovima grada", rekao je Šapić.

On je istakao da je potpisan i ugovor za izgradnju tunela, tako da će za nekoliko godina iz Višnjičke banje do Novog Beograda moći da se stigne za oko 15 minuta.

"Proširenom Višnjičkom ulicim ulazite u Despota Stefana, te odmah u tunel, zatim dva kilometra tunela ispod centra grada i izlazi se kod Ekonomskog fakulteta direktno na novi Savski most. To će biti verovatno najveći saobraćajni projekat u Beogradu i suštinski će promeniti saobraćajnu sliku grada. To će najviše i značiti građanima Višnjičke banje. Imam utisak da je ovaj deo grada bio nekako zaboravljen godinama, a objektivno je na par kilometara od centra. Bio je infrastrukturno i saobraćajno neadekvatno povezan. Širenje Beograda i broj stanovnika prevazišao je infrastrukturu koja je ovde bila. Mislim da svi građani koji žive ovde treba da se raduju", naveo je Šapić i dodao da se Beograd neće odreći nijednog dela grada.
Foto: Beoinfo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: