Petak, 01.12.2023.

08:18

U planu gradnja 8.000 stanova u Beogradu – evo i gde

U Beogradu je od januara do septembra izdato ukupno 2.446 građevinskih dozvola.

Izvor: Novosti/A.Z.K.

U planu gradnja 8.000 stanova u Beogradu – evo i gde
Ilustracija/Foto: Maksim Safaniuk/Shutterstock

Opština Surčin nalazi se na vodećoj poziciji po broju izdatih dozvola sa 380 dokumenata. Kako se navodi u izveštajima sektora statistike pri Sekretarijatu za upravu, u planu je da bude izgrađeno 8.315 novih stanova, pišu Novosti.

Najviše građevinskih dozvola izdato je tokom avgusta - 358. Tog meseca najviše dokumenata izdala je opština Surčin - 52,Sopot - 43 i Mladenovac - 36. U prvih devet meseci ove godine Surčin je skoro svaki put bio među prve tri opštine po broju izdatih dozvola, najviše dokumenata izdali su u septembru - 57. Najmanje dozvola za gradnju bilo je tokom januara 197. Na spisku opština koje su izdale najmanje građevinskih dozvola su Stari grad - 56, Rakovica - 59 i Palilula sa 62 dokumenta.

Opština Stari grad, kao i Rakovica, skoro svakog meseca imale su manje od 10 izdatih građevinskih dozvola.

"Kada se analiziraju izdate dozvole od januara do septembra, Beograd bi trebalo da dobije 8.315 novih stanova. Po dokumentima koji su izdati, za gradnju stanova najmanje je izdato tokom maja - 205, a najviše tokom juna 1.294. Ako se posmatraju dokumenta, u planu je gradnja stanova koji bi u proseku imali po 70 metara kvadratnih", navodi se u izveštajima Sekretarijata za upravu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: