Četvrtak, 30.11.2023.

08:28

"Ova godina je istorijska": Poznato kada će biti završena vatrogasna stanica u Futogu FOTO

U Futogu se gradi nova vatrogasna stanica, gde će biti smešteno novoformirano vatrogasno-spasilačko odelјenje.

Izvor: B92.net

Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa v.d. pomoćnika ministra MUP-a načelnikom Sektora za vanredne situacije Lukom Čaušićem i načelnikom Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Stojanom Milovcem obišao lokaciju na kojoj se gradi nova vatrogasna stanica u Futogu, saopštava Grad Novi Sad.

Nakon obilaska radova na izgradnji vatrogasne stanice, izvršena je primopredaja novog vatrogasnog vozila u Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Novi Sad gde je gradonačelnik Đurić uručio klјučeve nove autocisterne sa vatrogasnom opremom vrednosti 28,8 miliona dinara Upravi za vanredne situacije u Novom Sadu.
Foto: Grad Novi Sad
"Sledeće godine, našim vatrogascima stiže još jedno vatrogasno vozilo i to pokazuje da je poslednjih godina mnogo urađeno na stvaranju bolјih uslova za rad te službe, od projektovanja i sada gradnje nove stanice u Futogu, do nabavke vozila i opreme u vrednosti od 142 miliona dinara. Novi objekat biće na istoj parceli gde se već nalazi kompleks vatrogasne stanice i biće površine od oko 330 metara kvadratnih", rekao je Đurić.

"Grad je u te svrhe izdvojio 60 miliona dinara, a završetak radova se očekuje u junu 2024. godine. Nadam se da će novi objekat povećati njihovu efikasnost i da će ovo vozilo uticati na pouzdaniji i bolјi rad Vatrogasne brigade. Zahvalni smo im na svim akcijama na spasavanju lјudskih života i imovine, a mi ćemo uvek biti tu kao oslonac za sve iskazane potrebe naših vatrogasaca, jer nam je zajednički cilј unapređenje bezbednosti u zajednici", rekao je gradonačelnik.
Foto: Grad Novi Sad
V.d. pomoćnika ministra MUP-a i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić, zahvalio je Gradu Novom Sadu na donaciji, kao i na konstantnoj podršci i dobroj saradnji.

"Svake godine Novi Sad odvaja značajna sredstva za kupovinu novih vozila, podržava dobrovolјno vatrogastvo, ali ova godina je istorijska što se tiče ulaganja u Sektor za vandredne situacije. Zahvalan sam Državi i Gradu što obraćaju pažnju na ove lјude koji rizikuju svoje živote, da bi spasili živote i imovinu naših građana", rekao je načelnik sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: