Sreda, 29.11.2023.

13:55

Ovo niko nije očekivao: Na čačanskoj pijaci jeftinija nego prošle godine

Božićni post je počeo, a na posnim trpezama naročito onim slavskim nezaobilazna je riba. Uprkos poskupljenjima koja su građane dočekala sa svih strana, dobra vest stiže iz čačanskih ribarnica jer je cena onih najprodavanijih niža nego prošle godine.

Izvor: RINA

Ovo niko nije očekivao: Na čačanskoj pijaci jeftinija nego prošle godine
Foto: RINA

"Ribe koja se najviše kupuju u ovom postu su šaran i pastrmka živa, šaran se ubedljivo najviše prodaje zbog Nikoljdana, ko slavi on obično njega uzima za slavu. Cene ribe su povoljnije nego prošle godine, šaran je bio 850 sada je 749 dinara, pastrmka je 900, sada je 799 dinara", rekao je za RINU Zoran Zornić prodavac u jednoj ribarnici.

Osim ribe, tokom posnih dana povećana je i potražnja za voćem i povrćem, pa se tezge šarene uprkos tome što je kraj novembra. Njihove cene, prema rečima prodavaca, nisu se drastično menjale.

Veliki broj građana Čačka odlučio se kao i obično da posti Božićni post, ali kako kažu po meri svoje duše. Osim uzdržavanja u jelu i piću, potrebno je suzdržati se od negativnih misli, gordosti i činiti dobra dela.

"Jedan jako bitan elemenat svakog posta koji je u zadnje vreme pomalo zaboravljen jeste milosrđe. Danas u ova teška vremena milosrđe nam je preko potrebno, kao i to da činimo dobra dela. To ne mora da se odnosi samo na pomoć u odeći, novcu i hrani već može značiti i dobar savet, slušanje i razumevanje problema drugih ljudi", izjavio je sveštenik u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Čačku, Slobodan Jakovljević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: