Utorak, 28.11.2023.

14:00

U ovom gradu se otvara najveći "Mejkers lab"

Približava se otvaranje još jednog Mejkers laba u Srbiji, koji će poneti epitet najvećeg do sada. Priliku da uče i razvijaju veštine u ovom Mejkersu, imaće učenici Prve kragujevačke gimnazije.

Izvor: Ritam grada

U ovom gradu se otvara najveći
Editorial credit: ok_fotoday / Shutterstock.com

Grupa za obrazovanje, uz podršku kompanija partnera, otvara u Kragujevcu prostor za praktičnu primenu znanja i inovacije srednjoškolaca. Prva kragujevčka gimnazija dobiće svoj Mejkers lab površine 130 metara kvadratnih, podeljen na pet zona, navodi Ritam Grada.

Ovo je dvanaesti po redu Mejkers lab, a do kraja školske godine planira se otvaranje još tri.

Pre skoro 200 godina, otvorena je jedna od najuspešnijih škola u Srbiji. Prva kragujevačka gimnazija bila je kolevka sticanja i deljenja znanja za neke od najčuvenijih Srba – Radomira Putnika, Đure Jakšića, Svetozara Markovića… I danas, đaci i nastavnici ove škole svojim postignućima čine svoje kolege i sugrađane ponosnim.

Svake godine učenici učestvuju na nekoj od Olimpijada, ostvaruju neverovatne rezultate u LEGO robotici, a pored toga, škola realizuje svake godine projekat PARK NAUKE kao i FESTIVALA NAUKE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: