Utorak, 28.11.2023.

13:42

Načelnik Policijske uprave u Kruševcu: Moramo se još aktivnije uključiti u sprečavanje nasilja nad ženama

U Međunarodnoj kampanji 16 DANA AKTIVIZMA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA, koja traje do 10. decembra kada se obeležava Međunarodni dan ljudskih prava, aktivno učestvuje i Policijska uprava Kruševac.

Izvor: RTK

Načelnik Policijske uprave u Kruševcu: Moramo se još aktivnije uključiti u sprečavanje nasilja nad ženama
Editorial credit: Srdjan Randjelovic / Shutterstock.com

"Prisustvo policije na info pultovima na području našeg grada je jedna od naših aktivnosti u okviru ove kampanje gde u razgovoru sugrađane upoznajemo sa problemom nasilja u porodici, na koji način da ga prijave i kako da prepoznaju ovaj problem ukoliko se nađu u ulozi žrtve ili svedoka", ističe načelnik Policijske uprave u Kruševcu Ivan Milenković za RTK.

On je još naglasio da je u preiodu od prvog januara 2019. do sada, kao posledica porodičnog i partnerskog nasilja, ubijeno pet žena.

"Kada je u pitanju nasilje u porodici, samo tokom ove godine izrečeno je 908 hitnih mera po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici. Brojke govore da još aktivnije moramo da se ukjlučimo u sprečavanju nasilja da ne bi imali teže posledice", ističe Milenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: