Putari u Leskovcu od subote u drugom stepenu pripravnosti

Uprkos padavinama i jakom vetru, u gradu snega ima samo u tragovima, ali su brdsko-planinski predeli na teritoriji Leskovca od subote pod belim pokrivačem. Ipak, svi putni pravci, osim deonice puta od Oruglice do Ravnog dela, su prohodni i osposobljeni za saobraćaj.

Izvor: Rešetka/S.Stojiljkoviæ

Ponedeljak, 27.11.2023.

13:46

Putari u Leskovcu od subote u drugom stepenu pripravnosti
Foto: Shutterstock/Gorloff-KV

Jug Srbije je u subotu pogodilo pravo snežno nevreme sa jakim udarima vetra, a, zbog kiše koja je padala čitavog dana, na gradskim ulicama nije došlo do formiranja snežnog pokrivača, za razliku od malo frekventnih puteva u brdsko-planinskim predelima, koji su se tokom noći potpuno zabeleli.

"Već u subotu smo, od nadzorne službe dobili nalog za prelazak u drugi stepen angažovanja. Odmah smo angažovali dva kamiona: jedan je u gradu posipao ulice prvog i drugog prioriteta solju, a drugi je upućen prema Babičkom i Smrdanu. Tokom večeri smo dobili poziv iz Sejanice, pa je jedno vozilo otišlo i tamo. Nažalost, zbog grana na putu, koje je težak i mokar sneg otkinuo sa drveća, prolaz dalje nije bio moguć. Juče je skip raščistio put, ali smo mešavinu soli i rizle danas morali ručno da bacamo", kaže za Rešetku Dragan Momirović, šef smene u Preduzeću "AB Kop Perica Jović", kome je poveren posao zimskog održavanja.

Juče je, dodaje on, jedan kamion upućen ka Jašunjskim manastirima i Međi, po pozivu ka Babičkom, a drugo vozilo je poslato prema Fabrici vode, Nakrivnju, Čukljeniku. Tokom noći, čišćeni su putni pravci od Donje Jajne ka Slavujevcu i Igrištu. Skip je angažovan prema Dedinoj Bari, a potom ka Kupinovici, Piskupovu, mahali Zamađe.

"Sinoć je buldožer upućen od Barja prema Oruglici i danas je stigao do mahale Jankovci, gde smetovi premašuju 1,2 metra. Trebalo bi da u toku dana bude probijem i putni pravac prema Ravnom delu, jer je to, prema našim saznanjima, jedina neprohodna deonica na teritoriji grada Leskovca. Mehanizacija će biti upućena i prema Novom selu. Jak vetar je napravio smetove na pojedinim relacijama i oni su zakrčili puteve", kazao je šef smene.

Početak ove nedelje osvanuo je pod suncem i padavina nema, a prema prognozi do petka će biti samo kiše.

"U petak se očekuju nove snežne padavine, a mi smo spremni. Imamo dovoljne količine rizle i industrijske soli, pa nas sneg sigurno neće iznenaditi", zaključuje Momirović.

Mnogo ozbiljnija situacija protekla dva dana bila je na teritoriji opštine Vlasotince, na kojoj "AB Kop, takođe održava puteve tokom zime. Najteže je bilo u Lopušnji i Jakovljevu, mahali Zlatićevo, ali je mehanizacija upućena i tamo, pa se očekuje da u toku dana i pomenuti putni pravci budu raskrčeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: