Solarni paneli za sve fakultete Univerziteta u Novom Sadu

Grad Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji će imati fotonaponske sisteme na visokim školama i objektima koji su u sastavu Univerziteta ovog grada.

Izvor: Vojvodina uživo

Petak, 24.11.2023.

11:53

Solarni paneli za sve fakultete Univerziteta u Novom Sadu
Foto: Shutterstock/surasak jailak

Početkom ovog meseca Pokrajinska vlada opredelila je sredstva u iznosu od 105 miliona dinara, za izgradnju solarnih panela snage 50 kW na ukupno 13 objekata visokih škola i objektima koji su u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, a to su:

Filozofski fakultet, Poljoprivredni fakultet, Pravni fakultet, Tehnološki fakultet, Fakultet tehničkih nauka, Medicinski fakultet, Centar za sport Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Visoka tehnička škola strukovnih studija, Ekonomski fakultet – Subotica, Tehnički fakultet Mihajlo Pupin – Zrenjanin, Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare Sirmijum"– Sremska Mitrovica, Pedagoški fakultet – Sombor, Učiteljski fakultet – Subotica.

Takođe, 2024. godine će preostalih 6 obrazovnih ustanova dobiti solarne panele među kojima su: Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, zgrada Univerziteta Novi Sad, Prirodno-matematički fakultet, Akademija umetnosti, Građevinski fakultet i Institut BioSens.

Sredstva su obezbeđena putem javnog konkursa za finansiranje opreme i izgradnje sistema za proizvodnju električne energije u solarnim fotonaponskim panelima u obrazovnim ustanovama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: