Korak bliže rekonstrukciji jednog od najvećeg simbola grada

Grad Novi Sad i uprava Spensa razgovaraju o načinima na koje će se finansirati jedna od većih investicija - rekonstrukcija ovog gradskog simbola.

Izvor: 021.rs

Petak, 24.11.2023.

09:12

Korak bliže rekonstrukciji jednog od najvećeg simbola grada
Editorial credit: Nenad Nedomacki / Shutterstock.com

Projektno-tehnička dokumentacija je pripremljena i dostavljena preduzeću, a izradili su je Fakultet tehničkih nauka, Bexel Consulting, građevinski biro Axis i Balkans Security Services.

Ona je osnova da se krene u planiranje finansiranja, koje će nesumnjivo morati da se kreditira. Dokaz za to su razgovori koje je u avgustu gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić imao sa predstavnicima Evropske investicione banke, kad je objasnio da je "Spens jedna od najvećih investicija" u budućnosti.

"U toku su razgovori sa osnivačem, Gradom Novim Sadom o načinu finansiranja i realizacije ovog projekta", navode sa Spensa za 021.rs.

Sam projekat rekonstrukcije dugo se čekao, bio je zahtevan i skup - firmama je plaćeno 150 miliona dinara i od njih je traženo da, između ostalog, uzmu u obzir kompletnu energetsku sanaciju Spensa, proširenje i modernizaciju, sa novim sadržajem.

Kako je 021.rs pisao, urediće se ugostiteljski prostor, proširiti komercijalne mogućnosti i izgraditi sadržaj poput novog bazena i klizališta na otvorenom na Spensu, nova trenažna dvorana, nadgradnja za budući vidikovac u zoni rashladnog tornja i mnogo toga još.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: