U Beogradu ubuduće novac umesto besplatnih udžbenika?

Grad Beograd, koji je ove godine posle višegodišnje pauze, ponovo pokrenuo projekat besplatnih udžbenika za prestoničke školarce, razmišlja da preuzme francuski model na temu udžbenika.

Izvor: eKapija

Četvrtak, 23.11.2023.

10:09

U Beogradu ubuduće novac umesto besplatnih udžbenika?
Foto: Shutterstock/kozirsky

Kako je gostujući na TV Hepi rekao predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić, razmišlja se da se sledeće godine svim porodicama sa školskom decom da novac u vrednosti novog kompleta udžbenika.

"Prošle godine smo obezbedili sve udžbenike od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole. Kako smo sada "upumpali" ogroman broj udžbenika na tržište kojih do sada nije bilo, razmišljamo da sledeće godine svim porodicama sa školskom decom damo novac u vrednosti novog kompleta udžbenika. Pa će neki od njih kupiti nove udžbenike, neko će da uzme polovne, neko će da nasledi od starijeg brata, rođaka, ali će dobiti novac koji će da im služi za početak nove školske godine. To je u proseku oko 150 EUR i kada porodica sa troje školaraca dobije 450 EUR u septembru da može da kupi udžbenike ili nešto drugo što im je neophodno to je velika stvar. Mislim da tržište udžbenika treba da postoji jer udžbenici ne treba da se bacaju, ali je bio problem što dugi niz godina nije bilo kompleta svih udžbenika i mi smo sada to uradili. I zato ozbiljno razmišljam, da ukoliko budem u prilici, tu meru donesem", precizirao je Šapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: