U Kruševcu se dodeljuje nagrada koja nosi ime velikog sveca

Još pet dana je ostalo za slanje predloga dobitnika Svetosavske nagrade, koja se u Kruševcu dodeljuje za najviša dostignuća u kulturi, prosveti i nauci.

Izvor: Novosti

Utorak, 21.11.2023.

10:03

U Kruševcu se dodeljuje nagrada koja nosi ime velikog sveca
Foto: Cryptographer/Shutterstock

U Kulturnom centru napominju da jedno od najprestižnijih gradskih priznanja nosi naziv Svetosavska nagrada, kao "simbol plemenitosti svega onoga što je kroz svoje delovanje značio Sveti Sava", i "deluje kao podstrek umetniku da, pre svega bude ličnost - stvaralac".

Predlozi za Svetosavsku nagradu mogu se dostaviti najkasnije poštom do 25.novembra,2023.godine do 15 sati ili lično, u prostorijama KCK, Topličina 2, svakog radnog dana od 8 do 15 sati.

Nagrada, koja se sastoji iz Svetsavske povelje i novčanog dela priznanja, biće uručena na svečanoj akademiji, koju zajedno organizuju Eparhija kruševačka i KCK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: