Zrenjanin i ove godine izdvojio pet miliona za podršku preduzetnicama

Grad Zrenjanin raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva u 2023. godini, za šta je izdvojeno pet miliona dinara.

Izvor: Beta

Petak, 03.11.2023.

15:32

Zrenjanin i ove godine izdvojio pet miliona za podršku preduzetnicama
Ilustracija/Foto: guruXOX / Shutterstock.com

Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za ulaganje u nabavku mašine/opreme/ specijalnizovanog alata, kao i za subvencionisanje troškova za nabavku repromaterijala.

Sredstva se odobravaju za nabavku mašine/opreme/ specijalizovanog alata u visini od najmanje 50 hiljada dinara do najviše 200 hiljada dinara, odnosno do 75 odsto kupovne vrednost, dok se za nabavku repromaterijala odobravaju sredstva u visini od najmanje 30 hiljada dinara do najviše 150 hiljada dinara, takođe do 75 odsto kupovne vrednosti.

Jedan privredni subjekat može na ovom pozivu učestvovati samo sa jednom prijavom i dozvoljava se da konkuriše za obe namene, ali tako da iznos dodeljenih sredstava ne prelazi maksimalni iznos od 200 hiljada dinara.

Pravo za podnošenje prijave imaju mali i mikro privredni subjekti i preduzetnice sa sedištem na teritoriji grada Zrenjanina i koji su upisani u registar Agencije za privredne registre pre 1. oktobra ove godine.

Rok za predaju dokumentacije je 17. novembar.

Ovo je treći put da Grad Zrenjanin raspisuje takav konkurs.

Na prvom konkursu 2021. godine za podsticaje preduzetnicama bilo je opredeljeno dva miliona, a prošle godine je zbog većeg interesovanja iznos uvećan na pet miliona dinara i ugovor je potpisan sa 25 korisnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: