Sedmi Zrenjaninski polumaraton u nedelju: Prijavljeni i trkači iz Kenije

Sedmi Zrenjaninski polumaraton biće održan u nedelju, 1. oktobra, najavili su danas organizatori na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući.

Izvor: Beta

Utorak, 26.09.2023.

16:40

Sedmi Zrenjaninski polumaraton u nedelju: Prijavljeni i trkači iz Kenije
Ilustracija/Foto: Pavel1964/Shutterstock

Discipline 7. Zrenjaninskog polumaratona su polumaratonska trka (21,1 kilometar), štafetna trka 3x7 kilometara, trka zadovoljstva (sedam kilometara) i kao novina, nordijsko hodanje (sedam kilometara).

Start trka je u 11 časova, dečje trke počinju u 9 časova, a po rečima predsednice Saveza za školski sport grada Zrenjanina Kristine Bačić, svako dete će dobiti učesničku medalju, majicu i poklončiće, dok su za prva tri mesta obezbeđene posebne medalje i diplome.

Predstavnik organizatora - sportskog udruženja Zrenjaninski polumaraton, Miroslav Molnar rekao je da je do sada za trke prijavljeno 880 takmičara, uključujući i neke iz inostranstva.

"Imamo četiri prijavljena trkača iz Kenije, Rusije, Amerike, dva iz Hrvatske, dva iz Bosne i Hercegovine, po jednog iz Australije, Argentine, Islanda, kao i naše istaknute trkače, poput Đura Borbelja, prvaka Srbije u trčanju na duge staze", kazao je on.

Kako je naveo, prijave su juče zatvorene, ali trkači još mogu da se prijave slanjem podataka na mejl adresu zrenjaninskipolumaraton@gmail.com.

Program će voditi Igor Blažević - Prljavi inspektor Blaža, na svakoj okretnoj stanici trke biće postavljeni muzičke bine, a po završetku glavne trke, oko 13.00, koncert na Trgu slobode održaće muzička grupa "So Sabi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: