Grad Subotica obnavlja biciklističke staze

Iako Subotica važi za "grad biciklista", biciklističkih staza je vrlo malo, a i to što ima je neretko u lošem stanju.

Izvor: Novosti

Četvrtak, 14.09.2023.

08:47

Grad Subotica obnavlja biciklističke staze
Foto: Shutterstock/Ground Picture

Kako bi tu sliku popravio i pružio mogućnost građanima da što više koriste dvotočkaše, Grad kontinuirano ulaže u obnovu biciklističkih staza, navode Novosti.

Na Senćanskom putu su u toku radovi na rehabilitaciji biciklističke staze u dužini od jedan kilometar.

"Radi se deonica od Kumičićeve ulice do hotela 'Patrija', u oba smera, a zatim ćemo nastaviti kroz Štrosmajerovu ulicu. Vrednost radova je oko 10 miliona dinara", ističe Ognjen Golubović, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

"Čim završimo ovaj posao, počinjemo radove na izgradnji biciklističke staze na Somborskom putu koja će voditi do Poslovne zone 'Mali Bajmok', ovim će biti ispunjen zahtev velikog broja ljudi koji su zaposleni u Industrijskoj zoni i koji na posao dolaze biciklima", dodaje Golubović.

Inače, u planu je izrada studije o biciklizmu u Subotici koja će odrediti dalji tok razvijanja infrastrukture za vozače ovih dvotočkaša.

"Svesni smo kakva je situacija po pitanju biciklističkih staza kojih ima svega 38 kilometara što je veoma malo za grad ove veličine", dodaje Golubović i podseća da je prethodne godine rehabilitovano 3,8 kilometara biciklističkih staza.

"Staze za bicikliste decenijama nisu obnavljane, rađene su osamdesetih godina prošlog veka i praktično su sve došle na red za rehabilitaciju. Sada imamo dva prioriteta – da je prometno i da je stanje loše, a kada se uradi, studija će nam pokazati u kom pravcu treba dalje da idemo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: