Osma Višnjićeva književna susretanja u Šidu

Šid je i ove godine, slaveći ime Filipa Višnjića, bio ponosni domaćin velikana srpske književnosti. Dvorište Mesne zajednice Šid bilo je izvorište najlepše pesničke reči, mesto okupljanja pesnika misli i pesnika srca koji su svoje stihove recitovali Filipu u čast.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 17.08.2023.

12:29

Osma Višnjićeva književna susretanja u Šidu
Foto: Shutterstock/Sinuswelle

U susret "44.Višnjićevim danima", u okviru ovogodišnjih Višnjićevih književnih susretanja, svoje svevremenske stihove govorili su Matija Bećković, Ljubivoje Ršumović, Pero Zubac, Igor Mirović, Blagoje Baković, Miroslav Aleksić, Mirjana Bulatović, Slađana Milenković, Đorđe Nešić, Zoran Berić i Srđan Malešević, navodi se u zvaničnom saopštenju opštine Šid.

Višnjićeva nagrada za književnost, prema odluci stručne Komisije, dodeljuje se ove godine "rođenom pesniku", književniku, Budimiru Dubaku.

Višnjićeva književna susretanja održavaju se osmi put po redu u organizaciji Književne zajednice Šid i KOC Šid, zahvaljujući podršci i pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Opštine Šid i Narodne biblioteke "Simeon Piščević" Šid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: